Borstvoedingscentrum Amsterdam

Boek een consult!

 

 • Wij als lactatiekundigen van de Boezemvriend helpen je graag bij een fijne borstvoedingsperiode. Zit je boordevol vragen over borstvoeding, heb je gewoon wat coaching nodig om weer lekker door te kunnen voeden, of heb je een borstvoedingsprobleem? Met al deze punten kan je bij de Boezemvriend terecht.

  Omdat een borstvoedingsprobleem vaak ook met de juiste informatie en inzichten te voorkomen is, werken wij nét ietsje anders. Voorkomen is immers beter dan genezen. In plaats van dat je ons benadert zodra je informatie wilt of een probleem hebt, delen wij graag onze kennis met je voor, tijdens en na je borstvoedingsperiode. Wij werken daarom met een Borstvoedingsplan. Gezamenlijk proberen we je borstvoedingsperiode zo optimaal mogelijk in te richten.

  Kortom, we zullen jouw Boezemvriend zijn!

  Borstvoedingsplan

  Het borstvoedingsplan bestaat uit een aantal consulten, cursussen en hulp op afstand. Omdat niet iedere zwangere of moeder gelijk is en omdat ook iedere borstvoedingsperiode uniek is, stellen wij je persoonlijke Borstvoedingsplan gezamenlijk op. De samenstelling van je Borstvoedingsplan sluit hierdoor perfect aan op jouw specifieke situatie. Heb je een vraag of heb je behoefte dat de lactatiekundige even meekijkt? Dat is allemaal mogelijk. Tijdens de consulten en cursussen zal er hierdoor geen stortvloed van informatie en tips komen, maar kunnen we in alle rust en stap-voor-stap jouw borstvoedingsperiode optimaliseren. Het traject wordt vooraf besproken en wordt tussentijds geevalueerd en eventueel bijgesteld zodat het blijft aansluiten op jouw wensen

  Tijdens elk consult is er sprake van directe en indirecte tijd. Dat betekent dat er na elk consult de ruimte wordt genomen om het borstvoedingsplan (verder) uit te werken en een verslag te schrijven voor jou en je zorgverleners. Op deze manier weten alle zorgverleners om je heen hetzelfde en krijg je eenduidig advies. Vanzelfsprekend gaat dat alleen in overleg en met toestemming van jou.

  Borstvoedingsperiode

  Intake
  Het eerste contact bestaat uit een intakegesprek in je zwangerschap. Zo kun je kennis met de lactatiekundige maken en kunnen wij een compleet beeld krijgen van jouw gezondheid en je zwangerschap. We bespreken je wensen met een persoonlijk Borstvoedingsplan. Hierbij komen vragen aan bod zoals; hoe ziet je ideale start eruit?Hoelang wil je voeden? Wat zijn je valkuilen? etc...
  Borstvoedingscursus
  De borstvoedingscursus is bedoeld voor jou en je partner om algemene kennis te verkrijgen over borstvoeden en de eerste veertig dagen van jullie kindje. Tijdens deze cursus wordt alles rondom de borstvoeding besproken zodat je goed geïnformeerd van start kunt gaan. Daarnaast krijg je er belangrijke handvatten voor deze mooie periode. De borstvoedingscursus vindt plaats tegen het einde van je zwangerschap.
  Schrijf je in!

  Kraamconsult
  Dit consult vindt plaats tijdens je kraambed. Na je bevalling maak je een afspraak met je lactatiekundige. Zij zal, op basis van hoe de bevalling en de eerste dagen gaan, meekijken met een borstvoeding en geeft je praktische ondersteuning. Daarnaast zal je Borstvoedingsplan eventueel aangepast worden om nog beter afgestemd te zijn op de situatie. Vervolgens zal ze een verslag schrijven met daarin de tips en advies die specifiek voor jou en je kindje gelden. Dit verslag zal met jouw toestemming ook naar de verloskundige en eventueel OKC of huisarts gestuurd worden. Zo kunnen alle zorgverleners goed samenwerken. Indien je nog geen prenatale intake gehad hebt, zal dat tijdens dit consult plaatsvinden.
  Praktijkconsult
  Dit consult vindt plaats op onze praktijk. Afhankelijk van de intake en het kraamconsult kunnen er één of meerdere consulten ingepland worden om samen met jou de puntjes op de 'i' te zetten. Op deze manier krijg je niet alle informatie in 1 keer en sta je er niet alleen voor, maar creëren we een continue begeleiding tijdens je borstvoedingsperiode. Daarnaast kan er tijdig naar je situatie gehandeld worden en kunnen veel borstvoedingsproblemen voorkomen worden. Een praktijkconsult is korter dan de intake of een kraamconsult, omdat jouw specifieke situatie al in beeld is gebracht.
  Back2Work cursus
  Na de eerste veertig dagen van je kraambed zul je misschien weer behoefte hebben om erop uit te gaan en denk je weer na over hoe borstvoeden te verenigen is met bijvoorbeeld werk. Borstvoeding is prima te combineren met andere activiteiten buiten, en tijdens deze cursus leer je allemaal tips en tricks hieromtrent. Daarnaast leren wij je een borstvoedingsfit plan aan, zodat je met de juiste kennis en zelfvertrouwen kunt borstvoeden én erop uit gaan.
  Schrijf je in!

  Hulp op afstand
  Na de eerste consulten heb je vast je weg al gevonden, maar blijf je nog wat vragen hebben. Misschien ben je nog wat onzeker en heb je behoefte aan support. Met een consult op afstand (via telefoon, skype of per e-mail) kunnen we je helpen en staan we ook aan je zijde, net zolang totdat je er klaar voor bent!
  MeetUp
  De MeetUp is een get-together met andere moeders die borstvoeding geven en (zorg)professionals met iedere keer een ander thema centraal. 'Dragen', 'slapen of huilen', 'aan tafel met de kleintjes' of gewoon borstvoeden zijn een aantal thema's die besproken worden met de (zorg)professional. Tijdens deze informele en interactieve meetUps kun je je eigen ervaringen delen en kun je ook van andermans ervaringen leren.
  Meld je aan!

  Kolfclub
  Elke woensdag en zaterdag om 11.00 uur is er de Kolfclub. Onder begeleiding van een lactatiekundige of borstvoedingscoach krijg je gratis advies en instructies over borstkolven. Tijdens deze club kun je alle kolven testen en ervaren welke het beste bij jou past. Ben je dus op zoek naar een borstkolf of heb je al een keuze kunnen maken, alleen nog niet getest? Kom dan zeker langs!
  Meld je aan!
  Ad hoc consult
  Heb je een borstvoedingsprobleem of heb je advies nodig, maar heb je geen Borstvoedingsplan? Geen probleem! Het is ook mogelijk om een los consult te boeken met de lactatiekundige voor het juiste advies of tips zodat je weer snel probleemloos kan voeden.

   

  Heb je interesse in het Borstvoedingsplan? Wil je een afspraak inplannen of heb je een vraag, neem dan contact met ons op via 020 - 471 27 29 optie 2 of   

  Type
  Kosten
  Directe tijd (min.)
  Indirecte tijd (min.)
  Intake
  € 20,-
  30
  15
  Borstvoedingscursus (incl. partner)
  € 20,-
  120
  -
  Kraamconsult
  € 90,-
  60
  45
  Praktijkconsult
  € 50,-
  45
  15
  Praktijkconsult kort
  € 30,-
  20
  10
  Back2Work cursus
  € 20,-
  120
  -
  Skype/Telefonisch consult kort
  € 15,-
  10
  5
  Skype/Telefonisch consult
  € 30,-
  20
  10
  E-mail consult
  € 15,-
  -
  15
  MoM Meet-up
  GRATIS
  60
  -
  Ad hoc consult thuis
  € 145,-
  60
  45
  Ad hoc consult praktijk
  € 75,-
  45
  15

  Directe tijd is de tijd dat je daadwerkelijk op het spreekuur bent. Indirecte tijd is de tijd die daarnaast benodigd is voor o.a. de rapportage naar je (huis)arts/specialist, het verwerken van je gegevens en het administreren van je Borstvoedingsplan. De totaal bestede tijd is afgerond op kwartieren.

  Wanneer een consult korter dan 24 uur voor de afspraak wordt geannuleerd of wanneer de afspraak (zonder afmelding) niet wordt nagekomen, wordt deze volledig in rekening gebracht.

 • De Boezemvriend heeft een uitgebreid aanbod aan cursussen en scholingen voor zowel individuele zorgverleners, als voor verloskundigepraktijken en kraamzorgbureaus. Wij bieden onder andere de cursussen Borstvoeding Basis en Borstvoeding Verdiepend aan met accreditatiepunten voor het Kenniscentrum Kraamzorg en de KNOV. Wilt u zelf of voor uw medewerkers gebruikmaken van ons scholingsaanbod, neem dan vrijblijvend contact op voor advies en een offerte op maat met onze klantenservice via hello@deboezemvriend.nl.

 • Heeft u ook pasbevallen medewerkers die borstvoeding willen geven en weet u niet helemaal precies hoe u dit zo goed mogelijk kunt aanpakken? Neem dan contact met ons op. De Boezemvriend kunt u benaderen voor onder andere:

  • Advies voor een geschikte kolfruimte en benodigdheden
  • Advies voor een borstvoedingsvriendelijke werkomgeving
  • Ondersteuning voor uw HR-afdeling rondom de regelgeving van borstvoeding
  • Het schrijven van borstvoedingsgerelateerde artikelen
  • Interactieve workshops over borstvoeding

  Of heeft uw bedrijf de behoefte aan algemene informatie over borstvoeding voor uw klanten of relaties? Ook dan is de Boezemvriend de juiste partner! Voorbeelden waarvoor u contact met ons kunt opnemen zijn:

  • Het schrijven van borstvoedingsgerelateerde artikelen
  • Interactieve workshops over borstvoeding
  • Aansprekende voorlichtingsprogramma's
  • Vragenuur met onze lactatiekundige bij u op locatie
  • Stand lactatiekundige medewerker op beurzen en evenementen

  Neem geheel vrijblijvend contact met onze klantenservice op via hello@deboezemvriend.nl om uw wensen te bespreken.